Een speciale plek voor bijzondere jeugdzorg

Boerderijwinkel Vers van den Akker

Kom eens kijken in onze sfeervolle boerderijwinkel ‘Vers van de Akker’, waar je verse seizoensproducten kan kopen uit onze vriendentuin. We verkopen o.a. verse groenten en fruit, huisgemaakte sappen, chutneys, confituren en zelfs verse melk van onze koeien. 

Ons brede assortiment wordt aangevuld met producten van de Duinboeren.

Maak tijdens uw wandel- of fietsroute een korte tussenstop bij ons. U bent van harte welkom om even op ons mooie terras bij te komen met een vers kopje koffie en een huisgemaakte lekkernij.
 

Openingstijden

De boerderijwinkel is elke woensdag, vrijdag en zaterdag geopend van 10:00 en 14:00 uur.

Plantje

Groentepakketten

Direct van het land, vers op je bord. Niet meer na hoeven denken over je boodschappen! Wij bieden je een gevarieerd groentepakket-abonnement met verse seizoensproducten. 

Het groentepakket bestaat uit verse oogst uit de Vriendentuin, aangevuld met biologische producten van Zorgtuinderij De Es in Haren. Je kunt het groentepakket aanvullen met eigengemaakte jams, chutneys en sappen. Ook vind je iedere week veel lekkere recepten om met deze producten lekkere maaltijden klaar te maken. 

Bestellen

Een groentepakket bestaat uit vier verschillende groenten voor twee personen en kost slechts €10,-  Het pakket is af te halen op vrijdag en zaterdag tussen 10:00 en 14:00 uur op de zorgboerderij. Liever op een andere dag je groente op komen halen? Dat kan ook! Bel even met onze tuinder Arend, 06-50580685 om een afspraak te maken.

Bestellen kan het hele jaar door.

Groentepakket bestellen

Verse huisgemaakte producten

Onze huisgemaakte producten worden samen met de jongeren klaargemaakt. Met grote zorg selecteren zij bessen, fruit, noten en gewassen uit De Vriendentuin en leren hiermee overheerlijke jams, chutneys, sappen en andere delicatessen te bereiden.

Ruimte genoeg!

De Locatie bevind zich vlak naast het Engelermeer, voormalig poldergebied met hectares vruchtbare grond. Een ideale omgeving voor het kweken van groenten en het telen van fruit, noten en bessen. Verspreid over het hele terrein groeien er fruit- en notenbomen, vlierbomen, rozenbottelhagen en braam-, framboos- en bessenstruiken.

Kom maar eens langs op een mooie voorjaarsdag en geniet van de bloesempracht!

Handmade non-food producten

Op de zorgboerderij werken ook een smid, een ambachtelijke timmerman en een fietsenmaker samen met de jongeren. En na het klussen, komen de mooiste kunstwerkjes in de winkel te staan.

Denk aan smeedijzeren kandelaren, sieraden, houten speelgoed en andere gebruiksvoorwerpen.


Op afspraak kunt u kleine reparaties aan uw fiets laten verrichten door onze fietsenmaker en één van de jongeren. Handig toch!

Dieren

Wat is een boerderij zonder dieren. Natuurlijk hebben we kippen, paarden, koeien, varkens, schapen, geiten, konijnen, eenden, een kat en een hond. Elk dier heeft een hoog knuffelgehalte, maar de meesten zorgen natuurlijk ook voor de verse producten voor onze boerderijwinkel.

Van zaadje tot smullen

Vriendentuin

In onze mooie groene tuin begint het allemaal. Van zaadje tot paprika, van sproeien en alles zien bloeien. In deze permacultuurtuin oftewel ‘De Vriendentuin’ wordt het hele jaar door hard gewerkt om alle groentes en fruit goed tot hun recht te laten komen. 

In een permacultuurtuin worden bepaalde soorten bloemen en planten bij elkaar gezet om zo de juiste mineralen en grondstoffen in de grond te behouden waardoor deze vruchtbaar blijft. Maar ook het oogsten en het verwerken van producten horen hierbij. Dat doen onze vrijwilligers samen met de jongeren van de Locatie. En aangezien we nauw samenwerken met elkaar kan er ook een fijn sociaal contact ontstaan. Een stukje gezelligheid en samenhorigheid dat je met elkaar deelt. Daarom noemen we het ‘De Vriendentuin’.

Lijkt het je leuk om mee te werken in de moestuin neem dan contact met ons op.

Groentekar

Kent u de SRV-man nog? Iedere week bracht hij uw boodschappen voor de deur met een vriendelijke groet en nooit verlegen om een praatje. Jongeren van De Locatie brengen op zaterdagen uw bestelling aan de deur met een paardenkar vol verse groenten en eieren en tijd voor een praatje met iedereen. Middels de groentekar willen we jongeren helpen hun zelfvertrouwen en sociale vaardigheden te vergroten. Op hun beurt helpen de jongeren weer ouderen en aan huisgebonden mensen.

De aanschuiftafel

En dan.. aanschuiven!

Elke laatste maandag van de maand ben je welkom om aan te schuiven! Dat is een gezellige avond met een gezonde maaltijd bereid met verse groente en fruit uit onze Vriendentuin. Met leuke verhalen van de boer of gitaarmuziek of een andere activiteit creëren we elke keer weer veel gezelligheid aan tafel. Een menu kost slechts € 7,50. Iedereen is welkom. Kom je ook mee de sfeer verhogen? 

Aanmelden