Een speciale plek voor bijzondere jeugdzorg

Terugblik jubileumweekend

Op vrijdag 24 september om 14.00 uur werd de nieuwe kantine van De Locatie geopend in aanwezigheid van de burgemeester, mw. Willemijn van Hees. De voorzitter dhr. Hans Smith sprak in een openingswoord vol lof en bewondering over de totstandkoming van de kantine en schetste de 12,5-jarige ontwikkeling van De Locatie.

Nadat de oude kantine in 2018 is afgebrand is er met man en macht gewerkt om een nieuwe kantine te bouwen. Met veel (financiële) steun en inzet van vele vrijwilligers staat er nu een prachtige kantine die de huiskamer vormt van De Locatie. In het bijzonder werd Bas, de bouwer van de kantine, in het zonnetje gezet. Vervolgens werd het woord gegeven aan Bernadette v.d. Akker, hoofd Zorg, die nog eens benadrukte hoe belangrijk het is voor de jongeren dat er een speciale plek is waar hulp kan worden geboden die bij hen past. Zij sprak haar hoop uit dat hier nog meer aandacht en samenwerking met de diverse instanties komt.

Burgemeester van Hees opent 'Perron de Skans'

Daarna nam de burgemeester het woord en sprak bewondering uit over wat De Locatie hier heeft ontwikkeld en toonde veel betrokkenheid. De voorzitter en burgemeester hesen daarna gezamenlijk de jubileum vlag van De Locatie waarna applaus volgde. De gasten konden vervolgens de kantine bewonderen onder het genot van een drankje. Ook was er een route waar je langs verschillende presentaties kon lopen en waar de verschillende vormen van zorg werden getoond en waar men vragen kon stellen. Men kon in de vriendentuin terecht en bij de smid in de werkplaats kijken. Afsluitend was er in de mooie en gezellige (overdekte) tuin bij de boerderijwinkel gelegenheid om een drankje en hapje te nuttigen. En eventueel kon men ook nog lokale producten kopen in de winkel. Het was een geslaagde, sfeervolle en zonovergoten jubileumdag met enthousiaste gasten.

Perron de Skans

Op zondag 26 september vond de tweede dag van het jubileumfeest speciaal voor vrienden, families en gezinnen. Bernadette heette de gasten een warm welkom en sprak nog een openingswoordje. Daarna kwam Wim Habraken namens de kantinenaam selectiecommissie aan het woord en werd de naam van de nieuwe kantine onthuld: 'Perron de Skans' en deze werd ontvangen onder luid en enthousiast applaus.

Om dit heugelijk feit te vieren werd er door een paar jongeren een door henzelf huisgemaakte taart aangesneden.

Weerzien met oude bekenden

Voor de kinderen was er een creatieve activiteit en zij konden buiten op het plein vlaggen maken. Er waren veel oud-medewerkers en stagiaires aanwezig en tevens ook jongeren die vroeger zorg kregen op De Locatie en herinneringen wilden ophalen. Het was weer een geslaagde, gezellige en prachtige zomerse dag waar iedereen heeft genoten van het weerzien en samenzijn. De Locatie kan zich nu richten op de toekomst met als hart de kantine Perron de Skans waar iedereen welkom is!

Bekijk meer foto's