Een speciale plek voor bijzondere jeugdzorg

Jeugdzorgboerderij de Locatie ontvangt een bijdrage van € 10.000,- van het Dr. C.J. Vaillantfonds voor de nieuwe opzet van de dagbesteding.

Vernieuwing dagbesteding

Vanuit de deelnemers van de dagbesteding is de behoefte naar voren gekomen om bepaalde activiteiten te vernieuwen en een aantal nieuwe activiteiten toe te voegen. Vanuit de gedachte om de jongeren daarbij ook meer in de samenleving te betrekken willen we dit project realiseren. De dagbesteding die we tot nu toe bieden is op een goed niveau geraakt, de doelgroep voelt zich op zijn gemak, we zien dat de tijd dus rijp is voor de volgende stap.

Door de buurtbewoners meer te betrekken bij de zorgboerderij zouden we de deelnemers beter kunnen ondersteunen bij het integreren in de samenleving. Verbinding is een belangrijke basisvoorwaarde om een proces van individuele groei en ontwikkeling in gang te zetten. Wanneer cliënten met anderen of de omgeving in contact treden, voelt men zich aangesproken en gezien en gaan vandaaruit een relatie aan met een ander of met de omgeving.

Dankzij deze gulle donatie van het Dr. C.J. Vaillantfond kunnen we een hele mooie stap zetten richting de nieuwe vorm van dagbesteding!