Een speciale plek voor bijzondere jeugdzorg

Bedrijfsuitjes en familie-activiteiten

Er zijn allerlei soorten familie- en bedrijfsuitjes mogelijk op De Locatie.

  1. Er zijn hele halve dagen programma's met lunch en diner van BBQ tot enorme Paellapangerechten.
  2. Bij familieuitjes kunt u denken aan bijvoorbeeld 'Maffiaspel', 'Foute Bingo' en 'Quizzen'.
  3. Er zijn creatieve mogelijkheden zoals zeefdrukken, vilten en aboriginal painting.
  4. Alles op maat gemaakt en in overleg met het bedrijf of familie.

Teambuilding

Op zorgboerderij De Locatie zijn allerlei vormen van teambuilding mogelijk, samen met je team een 'Klus Klaren' is er een van.

De teambuildingsactiviteiten vinden plaats op het terrein van zorgboerderij De Locatie gelegen aan recreatieplas het Engelermeer. Er is een grote parkeerplaats aanwezig en op het terrein van De Locatie zijn er veel mogelijkheden en faciliteiten.

Er is een grote circustent  is en een grote gezellige kantine, veel buitenruimte om flexibel in te vullen alles op maat en passend bij u eigen groep;  bedrijf, instelling of familie.

Creatieve workshops

Creatieve workshops kunnen op maat gemaakt worden in veel verschillende technieken hieronder ziet u enkele voorbeelden. 
Deze workshops kunnen in lengte variëren van 2 uur tot een hele dag.Ze worden gegeven door enthousiaste professionele kunstenaars in een inspirende atelierruimte.

Monotyping

Monotype is een vlakdruktechniek voor het maken van afdrukken met blockprintinkt op papier. Het is een bijzondere methode om vlot en experimenteel te werken met een combinatie van zelf gekozen kleuren inkt. In deze workshop maakt iedereen ongeveer 5 afdrukken in diverse technieken.

Zeefdrukken

Gebruik maken van de zeefdruktechniek om onderdelen van een collage te maken. Deze onderdelen worden gecomponeerd tot een groot werkstuk. Als onderwerp nemen we de voorwerpen waar je mee werkt. Zeefdrukken op T-shirts (pimpen) is ook een workshop.

Aboriginal painting

Door middel van het zetten van puntjes 'dotpainting' maak je een tekening. Deze techniek werd gebruikt door de aboriginals in Australie. Ook in de workshops onstaan er typische Aboriginal kunstwerken met uitbundige kleuren, patronen en vormen.

Een klus klaren

Dat wil zeggen dat je als team een klus gaat aanpakken op zorgboerderij De Locatie. De klus wordt in overleg bepaald en passend gemaakt qua tijd en talenten, mogelijkheden en interesse van de groep.

Het tot een goed einde brengen van de klus geeft een enorm goed gevoel een teamsfeer. Iedereen is met elkaar bezig en zodoende leer je je collega’s op een leuke ongedwongen manier kennen. Het is een leuke manier van teambuilding waarbij je elkaar als collega’s op een goede en gelijkwaardige manier tegenkomt.

Daarna gezellig nakletsen, eventueel met een borrel en een diner, maakt het tot een compleet bedrijfsuitje.

Meerdere grote en kleine bedrijven of instellingen hebben deze vorm van teambuilding als inspirerend ervaren; Omron, Heineken, Heidelberg cement, het OM Den Bosch, Heymans, diverse Rotary’s.

Het bedrijf komt in aanraking met het reilen en zeilen van een zorginstelling en de jongeren die hier wonen en werken. Als bedrijf  kan men hiermee een stukje MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) invullen.

Ook andere vormen van teambuilding zijn mogelijk al dan niet in combinatie met een bedrijfsuitje. Alles is flexibel en op maat in te vullen!

Op het terrein zijn faciliteiten t.a.v sportieve activiteiten, kunstworkshops zijn mogelijk; zeefdrukken, aboriginal painting en samen koken met streekproducten van eigen vers geplukt groente en fruit.

eFFect Festival

Jeugdzorgboerderij De Locatie is gastheer en initiator van eFFect. De Locatie is een modelboerderij met een educatieve functie waar ook tal van andere activiteiten aangeboden worden, waaronder dus het eFFect festival. Contact tussen de jongeren en andere deelnemers of bezoekers komt daardoor op een natuurlijke wijze tot stand. Dat is de basis van eFFect: door samen te ondernemen zien de jongeren: het kan wel!

De VIERde feestelijke interactieve editie van het eFFect Festival was geweldig, relaxed en overgoten met zon. Schitterend om al het geluk te zien, de prachtige acts en al die genietende mensen.

Ga naar de website