Visie

Onze visie is gericht op de belangen van het kind/jongere. Ieder kind/jongere wordt gezien als een uniek ondeelbaar mens. Afwijkend gedrag is geen ziekte, maar wordt gezien in de context van de (lichamelijke, psychische en sociale) wisselwerking tussen jongere en omgeving. Iedere jongere heeft recht op onvoorwaardelijke zorg. Naast een goede lichamelijke en materiele verzorging zijn acceptatie, betrokkenheid en continuïteit in de opvoeding voorwaarden voor groei en ontwikkeling.

Bij de hulpverlening staat de cliënt en (pleeg/adoptie) ouder(s) en/of (gezins)voogd met de individuele hulpvraag centraal.

De hulpverlening is gericht op het stimuleren en versterken van de mogelijkheden van de jongeren voor zichzelf en zijn/haar omgeving, waardoor een basis wordt gecreëerd waarop voortgebouwd kan worden aan sociale, werk, leer en samenwerkingsvaardigheden.

De hulpverlening is gebaseerd op contextuele hulpverlening. De concrete ervaringen en de reflectie leiden tot nieuwe leerprocessen waardoor de jongeren en hun ouders autonomie verwerven en een nieuw toekomstperspectief krijgen.

Missie

Door middel van dagbesteding, 24-uursopvang en Kampeleren de in de visie omschreven hulpverlening bieden. Hierbij liggen bij de verschillende onderdelen een ander accent.

De dagbesteding is vooral gericht op werkvaardigheden, werktraining en werkervaring een zinvolle dagbesteding afgestemd op de mogelijkheden van de jongeren.

Bij de 24-uursopvang worden jongeren ondersteund in het dagelijks leven en is vaak gericht op het vergroeten van de autonomie van de jongere. In de hulpverlening wordt gestreefd dat je jongeren positieve ervaringen opdoen en zich mede verantwoordelijk gaan voelen voor het reilen en zeilen op 'De Locatie'.

Bij kampeleren wordt er vooral gewerkt aan interactie- en communicatiepatronen, waarbij opvoedingsvaardigheden, structuur, het pedagogisch klimaat en de samenwerkingsrelatie zichtbaar worden gemaakt en worden verbeterd bij een intensief contact en intensieve samenwerking binnen het gezin in de natuur.

Rits je toekomst open!

tentKampeleren is voor gezinnen
maar ook voor jongeren en kinderen uit de jeugdhulpverlening.

Camping FF-R-UIT

tentFF-r-uit is een camping op zorgboerderij 'De Locatie' De Gemeint 3 in Vlijmen.

 

Boerderijwinkel

koeDe boerderijwinkel is elke woensdag, vrijdag en zaterdag geopend van 10 uur tot 14 uur.

Sponsoring en club van 1000

windroosDe Locatie is een plaats waar jongeren medeverantwoordelijk zijn voor hun leef-, werk- en  woonomgeving.

Stichting De Locatie

De Gemeint 3
5251 VB Vlijmen
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T 06-53752891
W www.delocatie.nl

Social media

Nieuwsbrief

Abonneer hier
Joomla Extensions powered by Joobi