Pers artikelen

De aanmoedigingsprijs 2016

Op de zorgboerderijen van SZZ wordt met passie en gedrevenheid zorg en ondersteuning geboden aan veel zorgvragers. De transformatie van de AWBZ naar de WMO en Jeugdwet biedt vele uitdagingen en ook kansen. Kansen om innovatieve zorgvormen te ontwikkelen. Op veel zorgboerderijen vinden geweldige initiatieven plaats van nieuw zorgaanbod. SZZ heeft een aanmoedigingsprijs uitgeschreven om deze initiatieven een podium te geven. In totaal zijn door 12 zorgboerderijen 13 initiatieven ingediend.

Een overzicht van de initiatieven in Powerpoint (3 MB) of PDF (402 kB).

Het was uiteindelijk lastig voor de jury om tot een oordeel te komen. Na zorgvuldige overwegingen heeft de jury een 1e en 2de prijs toe kunnen kennen. De prijzen werden uitgereikt door de voorzitter van de jury Rob Eggenhuizen.

1e prijs: Kampeleren

Bernadette van de Akker
Bernadette van de Akker van zorgboerderij De Locatie

Kampeleren is kamperen en leren en gericht op preventie. Bedoeld voor gezinnen met opvoedvragen. Ouder(s) bouwen samen met hun kinderen een eigen onderkomen. Tijdens het bouwen komen ze alle (on)hebbelijkheden van elkaar tegen. Dat is het “voer” om te werken en ouders te begeleiden, zodat zij hun kinderen goed de dag door kunnen begeleiden.

Mooizogoedzo zorgt ervoor dat Spie de Locatie sponsort

 

 

Zorgboerderij de Locatie in Vlijmen, heeft er dankzij een nieuwe sponsor Spie, een toonaangevende multittechnische dienstverlener, 2 haspels en parasol gekregen. Deze haspels en parasol dienen als overkapping en tafel,dus multi inzetbaar. Dit komt op een zorgboerderij altijd van pas. Daarom is de Locatie erg blij met sponsorbijdrage van Spie, via bemiddeling van mooizogoedzo (www.mzgz.nl).

 

image006

Uitgaan van de mogelijkheden van ouders en kinderen

VLIJMEN - Sommige gezinnen staan als een huis. Andere wiebelen als een tent bij windkracht acht. Als opvoedingsproblemen

 

het gezin langere tijd door elkaar schudden, kan Kampeleren voor stevigheid zorgen. Vijf tot tien dagen lang kamperen ouders en kinderen

onder begeleiding van ervaren hulpverleners op mini-camping De Gemeint in Vlijmen. Zo leren ze in een andere sfeer nieuwe

manieren om met elkaar om te gaan.

Lees hier het hele bericht

opmerkelijk project

 
HEUSDEN - Tijdens NLdoet gingen afgelopen vrijdag en zaterdag zo’n 325 duizend vrijwilligers door heel Nederland aan de slag. Op deze pagina een overzicht waar vrijwilligers in onze gemeente een bijdrage hebben geleverd. 
 
1_hh_nldoet_jeugdzorgboerderij_de_locatie_in_vlijmen_2014.jpg
Twintig leden van Rotary ‘s-Hertogenbosch Oost klusten afgelopen zaterdag bij
jeugdzorgboerderij De Locatie in Vlijmen. De klussers hielden zich o.a. bezig met het
schilderen van een schuur, het zomerklaar maken van de groentetuin, het uitrijden van
mest over het weiland en het opruimen en afvoeren van sloopmaterialen. 
Foto Huub Hulsen

Op 2e paasdag 21 april is er weer
een lammetjesdag op zorgboerderij De Locatie.

Op deze door veel mensen bezochte dag is er
weer van alles te doen;

Men kan de lammetjes bewonderen en aaien. Maar
er zijn ook veel andere dieren koeien varkens geiten en
paarden/ponnies.

Er kan op de ponnies gereden worden en ook op
het karretjes.

Uiteraard is de streekwinkel 'Vers van den
Akker' geopend met op die dag speciale aanbiedingen . Er zijn demonstraties van
workshops; spinnen, vilten, zeefdrukken.

Kortom van alles te doen te zien en te beleven
op en rond de boerderij De Locatie aan De Gemeint 3 in
Vlijmen.

Lammetjesdag 2014 video

boerderijwinkelIk wil regelmatig een van de activiteiten van stichting de Locatie extra onder aandacht brengen. We beginnen met de Boerderij winkel Vers van den Akker, het heef een breed assortiment aan verse producten  (groente, fruit en eieren) uit de eigen boerderij tuin, aangevuld met streekproducten van 'Duinboeren'.

Het zijn biologische producten voor particulieren, bedrijven en restaurants.
Voor uw gemak kunt u een groentepakket abonnement nemen, zodat er wekelijks een groentetas met biologische seizoens-producten klaar staat. De winkel aan de Gemeint 3 in Vlijmen is op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 10:00 en 14:00 open.
U bent van harte welkom in Vlijmen.

team4teams

team4teams

Persbericht Zorgboerderij De Locatie 190916 SDB MC 1

BD 140215 online011

Groepsfoto Maak je sterk Heusden-Vlijmen klein 

Vandaag kijken wij terug op een geslaagd Ledencafé Heusden-Vlijmen. Graag feliciteer ik u via deze weg met de toekenning van de bijdrage van € 1.250,-  * vanuit het Coöperatiefonds aan Stichting De Locatie.  

De Locatie wint met het project KAMPELEREN de 4e prijs van Maak je sterk voor elkaar bij de Rabobank.

Van de 35 deelnemende instellingen uit Heusden en Vlijmen is dit een heel mooi resultaat!.

Iedereen hartelijk dank voor zijn Stem.

werkervaringsplaats

Op 2de Paasdag zijn op de Zorgboerderij De Locatie, nabij het Engelermeer, twee opmerkelijk bouwprojecten te zien: een nieuw sanitaire unit en een nieuwe stal. Ze zijn door vrijwilligers en jongeren van De Locatie zelf gebouwd mbv materialen afkomtig uit de voormalige kantine van de rugbyclub the Dukes. Naast de rugbyclub is ook Hoedemakers Bouw [met de betonvloer en de fundering] bij dit project betrokken.

Door de sponsoring van Hoedemakers Bouwen, die via 'Mooi zo Goed zo'  tot stand kwam,  en de enorme inzet van de vrijwilligers en de jongeren is dit project financieel haalbaar geworden. 

De nieuwe sanitaire unit en de gerenoveerde stal zullen te zien zijn tijdens de ‘Lammetjesdag’ op Tweede Paasdag op 21 april 2014.

© 1998 – 2014 Paul Kriele – Bastion Oranje

De camping van de zorgboerderij de Locatie  gaat vandaag op 1 april weer open ( geen 1 april grap!) tot en met 30 oktober. De camping is voorzien van een sanitaire blok en douches op zonnenergie. De Camping in Vlijmen ligt gunstig gelegen tussen de fraaie hoofdstad van Brabant en de vestingsstad Heusden. De camping ligt vlak bij de recreatieplas "Het Engelermeer", een fraaie strandbad met veel mogelijkheden.
Het gebied heeft vele wandelroutes en fietsroutes door de prachtige groene omgeving. Op de Zorgboerderij vindt men de Boerderijwinkel met verse streekproducten "Vers van den Akker". De zorgboerderij met zijn dieren zoals koeien, schapen, zwijnen en kippen is ook de moeite waard om te bekijken.

Voor meer informatie zie: Camping

DE LOCATIE STAAT ALS EEN HUIS

Stichting de Locatie bestaat in feite uit twee onderdelen.
Het eerste en belangrijkste onderdeel is de jeugdhulpverlening en het tweede onderdeel is de geografische locatie waar die hulp aan jongeren tot stand wordt gebracht. De hulpverlening zelf staat als een huis, mede dankzij de vele handen van beroepskrachten, vrijwilligers, donateurs en anderen. Dat hebben we de laatste 5 jaar wel bewezen.

De geografische locatie aan het Engelermeer tussen Vlijmen en Den Bosch speelt een belangrijke rol in het verwezenlijken van de hulp aan jongeren. In de permanente bewoning in de boerderij, de groentetuin, de stallen, de camping, de kantine, de tenten kunnen zij terecht. Het is daarom jammer dat de gemeente Heusden van plan is om de aansluitingsweg naar Vlijmen pal over onze boerderij te laten lopen.

Voor ons was dat een schok. We zijn met niets begonnen en hebben er iets moois van gemaakt. En nu worden we gedwongen naar iets anders te gaan kijken.
Nu zijn we over de eerste schok heen en gaan we met behulp van de gemeente op zoek naar een nog mooiere geografische locatie. Een nieuwe locatie in de buurt van het Engelermeer blijft voor ons een aantrekkelijke optie.

De hulpverlening zelf staat als een huis en dat is voor ons en hopelijk ook voor u het fundament om verder te gaan en op zoek te gaan naar een nog mooie geografische locatie. Ondertussen gaan we vol energie door met onze hulpverlening. We gaan geen dag dicht.

Na een koude nacht stapten ongeveer 15 civielers op zaterdagochtend vroeg uit de ‘warme’ slaapzak en deden zich te goed aan en heerlijk ontbijtje met verse warme eitjes. Vervolgens kregen we van de eigenaar van de zorgboerderij, Wim Habraken, instructies en opdrachten.

Het eerste weekend van maart trok een groep studenten en enkele oud-studenten van het Civieltechnische Heerendispuut ‘In Den Natte’ naar ’s-Hertogenbosch voor een onvergetelijk weekend. Het gezelschap, helemaal afkomstig uit Enschede, kwam vrijdagavond na een lange treinreis en niet geheel vlekkeloze taxirit aan op zorgboerderij De Locatie, waar het weekend doorgebracht zou worden. Een gezellige, maar ijskoude avond in een grote tent op het terrein van de boerderij volgde. Gelukkig had de organisatie voor een flinke gasheater gezorgd die de temperatuur enigszins schappelijk hield.

Studenten graven sloot op zorgboerderij De Locatie

Studenten graven sloot op zorgboerderij De Locatie

Naast de prachtige landelijke omgeving en de optimale ligging ten opzichte van de stad Den Bosch kwamen we ook met een andere reden naar de zorgboerderij. Tijdens het jaarlijkse aspirantenweekend van het dispuut dient er een dag gewerkt te worden voor een goed doel. Vanwege de grote voorraad aan klussen, de altijd blijvende vraag naar helpende handjes en de financiele situatie werd de keuze gemaakt zorgboerderij De Locatie hiervoor te kiezen.

Een groepje heeft het sanitaire blok op de camping van het terrein onder handen genomen en samen met de loodgieter zomerklaar gemaakt. Kranen vervangen, verlichting werkend krijgen, schuren, kitten en schoonmaken waren vereisten. Het eindreslutaat: werkende warme schone douches, waar direct goed gebruik van is gemaakt. Verder zijn de ruimtes opgesierd met hardhouten vlonders en opnieuw gelakte douchemeubels.

Civielers zijn geen civielers als ze zich niet met civiele objecten zouden bezighouden. Een andere groepje is aan de slag gegaan met het bouwrijp maken van een perceel. Hierop zal in de toekomst een nieuwe stal neergezet worden. Allerlei obstakels/boomwortels werden verwijderd, grond afgegraven en opgevuld met wit zand waarna de ondergrond vlak gemaakt is. Laat het betonstorten maar beginnen!
De derde groep heeft zich een ochtend bezigggehouden met het uitgraven van een greppel die binnenkort overtollig regenwater zal gaan afvoeren. Alhoewel sommigen de schop gebruiken om op te leunen werd er toch een mooi resultaat geboekt.

In de middag was er nog tijd voor een verscheidenheid aan kleine klusjes. De dag werd afgesloten met een evaluatie in de lekker warme kantine onder het genot van een koud biertje. Zowel het dispuut als de Zorgboerderij kon tevreden terug kijken op een geslaagde dag. Ondanks de vermoeidheid was het weekend nog niet voorbij. In Den Bosch werden heerlijke spare-ribs gegeten waarna het nachtleven van deze bruisende stad tot in de late uurtjes verkend werd.

Al met al een top weekend waarvoor we Jan de Rond van Mooi zo Goed zo, via hem zjin we in contact gekomen met de zorgboerderij, als ook Wim Habraken, die de dag uitstekend geleid heeft, hartelijk willen bedanken. Wie weet tot een volgende keer op De Locatie!

Schermafbeelding 2013-01-18 om 14.40.27

bd 16819955 168199 2234345hVLIJMEN - Zorgboerderij De Locatie aan de Gemeint in Vlijmen vreest de nieuwe randweg die de A59 en Vlijmen-Oost met elkaar moeten verbinden.

Het bestuur denkt dat de aanleg van die randweg de boerderij flinke hinder oplevert.

Dinsdagvaond neeemt de gemeenteraad van Heusden een besluit over de ontsluiting van Vlijmen aan de oostkant.
Lees dinsdag meer in het Brabants Dagblad over de zorgen die leven bij De Locatie.
Lees in het Brabants Dagblad van woensdag over het verloop van de vergadering van de gemeenteraad van Heusden.

Rits je toekomst open!

tentKampeleren is voor gezinnen
maar ook voor jongeren en kinderen uit de jeugdhulpverlening.

Camping FF-R-UIT

tentFF-r-uit is een camping op zorgboerderij 'De Locatie' De Gemeint 3 in Vlijmen.

 

Boerderijwinkel

koeDe boerderijwinkel is elke woensdag, vrijdag en zaterdag geopend van 10 uur tot 14 uur.

Sponsoring en club van 1000

windroosDe Locatie is een plaats waar jongeren medeverantwoordelijk zijn voor hun leef-, werk- en  woonomgeving.

Stichting De Locatie

De Gemeint 3
5251 VB Vlijmen
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T 06-53752891
W www.delocatie.nl

Social media

Nieuwsbrief

Abonneer hier
Joomla Extensions powered by Joobi