Na een koude nacht stapten ongeveer 15 civielers op zaterdagochtend vroeg uit de ‘warme’ slaapzak en deden zich te goed aan en heerlijk ontbijtje met verse warme eitjes. Vervolgens kregen we van de eigenaar van de zorgboerderij, Wim Habraken, instructies en opdrachten.

Het eerste weekend van maart trok een groep studenten en enkele oud-studenten van het Civieltechnische Heerendispuut ‘In Den Natte’ naar ’s-Hertogenbosch voor een onvergetelijk weekend. Het gezelschap, helemaal afkomstig uit Enschede, kwam vrijdagavond na een lange treinreis en niet geheel vlekkeloze taxirit aan op zorgboerderij De Locatie, waar het weekend doorgebracht zou worden. Een gezellige, maar ijskoude avond in een grote tent op het terrein van de boerderij volgde. Gelukkig had de organisatie voor een flinke gasheater gezorgd die de temperatuur enigszins schappelijk hield.

Studenten graven sloot op zorgboerderij De Locatie

Studenten graven sloot op zorgboerderij De Locatie

Naast de prachtige landelijke omgeving en de optimale ligging ten opzichte van de stad Den Bosch kwamen we ook met een andere reden naar de zorgboerderij. Tijdens het jaarlijkse aspirantenweekend van het dispuut dient er een dag gewerkt te worden voor een goed doel. Vanwege de grote voorraad aan klussen, de altijd blijvende vraag naar helpende handjes en de financiele situatie werd de keuze gemaakt zorgboerderij De Locatie hiervoor te kiezen.

Een groepje heeft het sanitaire blok op de camping van het terrein onder handen genomen en samen met de loodgieter zomerklaar gemaakt. Kranen vervangen, verlichting werkend krijgen, schuren, kitten en schoonmaken waren vereisten. Het eindreslutaat: werkende warme schone douches, waar direct goed gebruik van is gemaakt. Verder zijn de ruimtes opgesierd met hardhouten vlonders en opnieuw gelakte douchemeubels.

Civielers zijn geen civielers als ze zich niet met civiele objecten zouden bezighouden. Een andere groepje is aan de slag gegaan met het bouwrijp maken van een perceel. Hierop zal in de toekomst een nieuwe stal neergezet worden. Allerlei obstakels/boomwortels werden verwijderd, grond afgegraven en opgevuld met wit zand waarna de ondergrond vlak gemaakt is. Laat het betonstorten maar beginnen!
De derde groep heeft zich een ochtend bezigggehouden met het uitgraven van een greppel die binnenkort overtollig regenwater zal gaan afvoeren. Alhoewel sommigen de schop gebruiken om op te leunen werd er toch een mooi resultaat geboekt.

In de middag was er nog tijd voor een verscheidenheid aan kleine klusjes. De dag werd afgesloten met een evaluatie in de lekker warme kantine onder het genot van een koud biertje. Zowel het dispuut als de Zorgboerderij kon tevreden terug kijken op een geslaagde dag. Ondanks de vermoeidheid was het weekend nog niet voorbij. In Den Bosch werden heerlijke spare-ribs gegeten waarna het nachtleven van deze bruisende stad tot in de late uurtjes verkend werd.

Al met al een top weekend waarvoor we Jan de Rond van Mooi zo Goed zo, via hem zjin we in contact gekomen met de zorgboerderij, als ook Wim Habraken, die de dag uitstekend geleid heeft, hartelijk willen bedanken. Wie weet tot een volgende keer op De Locatie!

Rits je toekomst open!

tentKampeleren is voor gezinnen
maar ook voor jongeren en kinderen uit de jeugdhulpverlening.

Camping FF-R-UIT

tentFF-r-uit is een camping op zorgboerderij 'De Locatie' De Gemeint 3 in Vlijmen.

 

Boerderijwinkel

koeDe boerderijwinkel is elke woensdag, vrijdag en zaterdag geopend van 10 uur tot 14 uur.

Sponsoring en club van 1000

windroosDe Locatie is een plaats waar jongeren medeverantwoordelijk zijn voor hun leef-, werk- en  woonomgeving.

Stichting De Locatie

De Gemeint 3
5251 VB Vlijmen
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T 06-53752891
W www.delocatie.nl

Social media

Nieuwsbrief

Abonneer hier
Joomla Extensions powered by Joobi